Lorda Beiden – Pauela pēdējais vēstījums skautiem

Lorda Beiden – Pauela pēdējais vēstījums skautiem

Mīļie skauti, ja esat kādreiz redzējuši lugu “Pīters Pens”, Jūs atcerēsities – tur pirātu vadonis aizvien mēdza teikt savu priekšnāves runu, baidīdamies, ka miršanas brīdī viņam vairs nebūs laika to darīt.

Ar mani ir gandrīz tā pat, un tādēļ – lai gan šobrīd vēl nemirstu, tomēr šinīs dienās tiktāl būšu – gribu Jums sūtīt savas ardievas.

Iegaumējiet, tie ir pēdējie vārdi, ko no manis dzirdēsit, un tādēļ tos labi pārdomājiet.
Man bijis visai laimīgs mūžs. Un es vēlētos, lai jums ikvienam tas būtu tāds pats.

Es Ticu, ka Dievs licis mūs šinī jaukajā pasaulē, lai mēs būtu laimīgi un dzīves priecīgi. Laimi nedod, ne bagātība, ne akla dzīves veiksme, nedz savas iekāres apmierināšana. Viens solis tuvāk laimei ir augt veseliem zēna gados, lai būtu derīgi un dzīves priecīgi vīra gados.

Dabas pētniecība jums rādīs, cik daudz jauku brīnišķu lietu Dievs radījis pasaulē jums par prieku, esiet apmierināti ar iegūto un izlietojiet to jo labāk vērojot lietu saulaino pusi, nevis ēnas pusi.

Bet īstais ceļš, kā gūt pašam laimi ir sniegt laimi citiem ļaudīm. Cenšaties atstāt šo pasauli mazliet labāku, nekā jūs to atradāt, un kad pienāks jūsu kārta mirt, jūs varēsit mirt laimīgā apziņā, ka vismaz nēesat mūžu izniekojuši, bet darījuši visu, kas spēkos. “Esiet modri!” šinī ziņā, lai varētu tad laimīgi dzīvot un laimīgi nomirt – turiet arvien doto skautu solījumu, arī pēc zēna gadiem – un lai Dievs palīdz jums to veikt.

Jūsu draugs
Baden Powell of Gilwell













Lorda Beiden - Pauela
kapa piemineklis Kenijā

Nav komentāru: